Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліцейські Києва провели успішну спецоперацію для затримання етнічного угруповання наркоторговців», - Андрій Крищенко
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 10:30

До проведення невідкладних слідчих дій залучалися слідчі, оперативники, спецпризначенці та співробітники ювенальної превенції. У результаті затримано двох організаторів, які налагодили наркобізнес на території двох районів столиці. Поліцейські збирають докази протиправної діяльності їх спільників.

У Києві правоохоронці провели масштабну спецоперацію із затримання групи осіб, які причетні до збуту метадону на території столиці.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко зазначив, що  обшуки провели не тільки у помешканнях зловмисників, а й в місцях самозабудови, де проживають більше 20 осіб:

«Спецоперацію проводили оперативники та бійці спецпідрозділів поліції Києва. Завдяки злагодженим діям вдалося затримати зловмисників. Організаторами наркобізнесу виявилися двоє чоловіків, 1954 та 1985 років народження, які збували метадон з рук в руки. Крім того, нами було доставлено до районних управлінь поліції 30 накрозалежних осіб для перевірки на причетність до скоєння злочинів на території міста Києва та проведено 10 обшуків помешкань з метою виявлення речових доказів та знаряддя вчинення злочину. Також залучалися співробітники ювенальної превенції та представники державних районних адміністрацій, оскільки під час слідчих дій ми виявили дітей, які жили в приміщеннях із антисанітарними умовами та без належного обігріву».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Організаторам наркобізнесу оголошено про підозру у скоєнні злочину, їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Зараз поліцейські працюють над збором доказової бази причетності до незаконних оборудок із наркотиками інших осіб, а також канали і способи збуту наркотиків. При цьому хочу наголосити, що поліція ні в якому разі не переслідує осіб за етнічною ознакою чи з якихось інших причин. Поліція забезпечує порядок і документує протиправну діяльність правопорушників», - зазначив Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux