Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Оперативники перекрили канал збуту наркотиків з Житомира до столиці», - Андрій Крищенко (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 03 серпня 2021 року о 11:05

Поліцейські задокументували злочинну діяльність трьох спільників. Під час санкціонованих обшуків у них вилучили півтора кілограма канабісу, 630 кущів конопель, зброю та гроші. Вартість вилученої наркотичної речовини за цінами «чорного» ринку становить понад 1 000 000 гривень.

У ході операції «Мак-2021» співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 задокументувати злочинну діяльність киянина та двох мешканців Житомирщини. Чоловіків затримали за підозрою у постачанні та розповсюдженні наркотиків на території до столиці.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, слідчі провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили півтора кілограми канабісу, 630 кущів конопель, зброю та грошові кошти:

«Ми отримали оперативну інформацію про те, що киянин налагодив постачання до столиці наркотичних речовин, тож негайно провели слідчі та оперативно-розшукові дії і затримали цього наркозбувача, а з його автівки вилучили один кілограм канабісу. Згодом затримали його спільника та провели в його помешканні у Житомирській області обшук, у ході якого виявили пів кілограми готового для споживання наркотику та спеціально обладнане приміщення, де він вирощував рослини коноплі у кількості 200 кущів. Окрім того, у помешканні третього спільника ми виявили ще 430 насаджень наркотичної рослини».

Зловмисників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились раніше не судимі мешканець столиці, 1983 року народження, мешканець Житомирській області, 1988 року народження та уродженець Житомира, 1976 року народження.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч.  2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Поліцейські готують фігурантам повідомлення про підозру. Їм загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux