Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва затримали наркоторговця із товаром на суму понад 50 000 гривень
Опубліковано 21 грудня 2022 року о 15:00

Серед асортименту, який пропонував фігурант: кокаїн, пігулки МДМА, марки ЛСД, канабіс, псилоцибінові гриби та амфетамін. Незаконний обіг наркотичних засобів може обернутися для нього десятьма роками позбавлення волі. Правоохоронці проводять заходи із встановлення інших осіб, причетних до наркозлочину. 

Оперативники відділу протидії груповій злочинності управління карного розшуку спільно із слідчими слідчого управління столичного главку поліції та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили 25-річного уродженця міста Суми, який налагодив на території столиці бізнес з продажу наркотичних та психотропних засобів.

«В ході досудового розслідування нами було встановлено, що фігурант мав широкий асортимент наркотичних та психотропних засобів, які збував виключно із рук в руки наркозалежним особам на території столиці. Загалом, під час обшуку за місцем мешкання ми вилучили в нього приготовлених до збуту: 40 марок ЛСД, 20 грамів МДМА, псилоцибінові гриби, кабабіс, амфетамін, а також 17 000 гривень та 80 доларів США. Під час проведення оперативних закупівель було вилучено ще 35 пігулок МДМА та кокаїн», - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері наркотичних засобів столичного главку поліції Артем Лашко.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних та психотропних засобів становить понад 50 000 гривень.

Наркоділка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. З вересня цього року він також перебував у державному розшуку Подільським управлінням столичної поліції через неявку до суду у справі за вчинення аналогічного злочину.

Наразі 25-річному сумчанину готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Правоохоронці проводять заходи із встановлення інших осіб, причетних до наркозлочину. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux