Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліцейські затримали працівника автомийки за підозрою у викраденні іномарки
Опубліковано 22 жовтня 2019 року о 14:40

Зловмисник у стані алкогольного сп’яніння вирішив покататися на автівці, яку згодом з численними пошкодженнями повернув на станцію технічного обслуговування. На правопорушника складено адміністративні матеріали, а також йому оголошено про підозру за незаконне заволодіння транспортним засобом.

До Деснянського управління поліції звернувся киянин із повідомленням про те, що повз нього на великій швидкості проїхала автівка, із салону якої випала спортивна сумка з документами. Чоловік вказав місце знахідки, на яке виїхала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Деснянського управління поліції Юрія Герасименка, за допомогою знайдених документів правоохоронці встановили справжнього власника транспортного засобу, а згодом розшукали та затримали зловмисника за місцем його проживання:

«Мешканець Лісового масиву вирішив зробити комплексну мийку автівки та на добу залишив її на станції технічного обслуговування. Однак один із працівників, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив покататися на іномарці, але під час руху не помітив,  як із салону випали особисті речі справжнього власника. Після прогулянки вулицями району він повернув авто на станцію, де ми у подальшому виявили її з численними пошкодженнями».

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він – уродженець Полтавської області, 1986 року народження, який раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною першою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Окрім цього, на чоловіка складено протокол за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Фігуранту оголошено про підозру у вчинення злочину. Тож, окрім сплати штрафу, затриманому загрожує до п’яти років позбавлення волі», - додав Юрій Герасименко.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux