Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Шевченківському районі столиці соцпрацівники та правоохоронці вилучили немовля у неблагополучної родини
Опубліковано 13 червня 2022 року о 17:20

Чотиримісячна дівчинка разом з матір’ю та її співмешканцем проживала в антисанітарних умовах, які загрожували її життю та здоров’ю. Задля медичного обстеження та допомоги дитині її помістили до дитячого відділення столичної лікарні.

Ювенальні поліцейські спільно з співробітниками сектору протидії домашнього насильства та зі службою у справах дітей провели профілактичний рейд у сім’ях, де вчиняється домашнє насильство. У ході проведення рейду правоохоронці та працівники служби у справах дітей відвідали неблагополучні сім’ї. 

Члени рейдової групи провели профілактично-роз’яснювальні бесіди з батьками про належне виконання батьками своїх обов’язків з метою  недопущення жорстокого поводження з неповнолітніми, запобігання торгівлі дітьми, недопущення найгірших форм праці, недопущення дітьми пропусків навчання без поважних причин,  шкідливого впливу алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління на дитячий організм.

Як розповіла начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Шевченківського управління поліції Тетяна Наливка, до правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про те, що в одній із родин мати неналежно доглядає за дитиною:

«Разом із працівниками служби у справах дітей ми перевірили умови проживання родини. У квартирі були жахливі умови – всюди розкидані речі та бруд, запах цигарок, антисанітарія, при цьому сама дівчинка мала неохайний вигляд. Тож у подальшому ми із соцпрацівниками вилучили дитинку та склали акт обстеження житлово-побутових умов родини. Чотиримісячну дівчинку оглянули медики, з нею все добре і зараз вона перебуває у лікарні. А на матір склали адміністративний протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей, та попередили жінку про кримінальну відповідальність».

На сьогодні одним із головних завдань працівників ювенальної поліції є робота з дітьми, їх всебічна підтримка, захист та допомога. Тому такі рейди правоохоронці проводять на постійній основі.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux