Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві засудили чоловіка, в помешканні якого виявили бойову гранату, патрони та наркотики
Опубліковано 20 лютого 2018 року о 14:00

Такими були результати санкціонованого обшуку, проведеного співробітниками Управління карного розшуку столичного главку спільно із правоохоронцями Оболонського управління поліції. Наступні три роки киянин проведе за ґратами.

У кінці січня минулого року до правоохоронців надійшла оперативна інформація про те, що в одній із квартир на Оболонському проспекті може зберігатися зброя. За погодженням прокурора та після отримання відповідної постанови суду оперативники та слідчі провели обшук у помешканні 40-річного чоловіка.

У квартирі поліцейські виявили гранату РГД-5 і запал до неї, 21 патрон та два поліетиленові пакетики із речовиною рослинного походження, схожою на наркотичну. Небезпечні предмети та речовини слідчо-оперативна група вилучила та направила на експертизу.

Киянин правоохоронцям пояснив, що боєприпаси та наркотики знайшов на вулиці та вирішив залишити собі. З якою метою він їх зберігав, розповідати відмовився. Поліцейські з’ясували, що чоловік раніше мав проблеми із законом через майнові злочини та злочини, пов’язані із виготовленням та зберіганням наркотичних речовин.

У результаті експертні дослідження підтвердили, що вилучений предмет є вибуховим пристроєм та відноситься до бойових припасів, а речовина рослинного походження – це подрібнені плодові тіла грибів, що містять псилоцин і відносяться до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Також патрони, які вилучила слідчо-оперативна група, є придатними для стрільби із нарізної вогнепальної зброї.

Під час судового засідання підозрюваний визнав свою вину у скоєних злочинах.

Вироком Оболонського районного суду м. Києва чоловіка за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, засуджено до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux