Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть водія, який влітку на Столичному шосе вчинив смертельне ДТП за участю дітей
Опубліковано 22 жовтня 2020 року о 17:04

На період досудового розслідування фігурант перебував під вартою. Згідно із висновками проведених експертиз, у момент вчинення автопригоди чоловік знаходився у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. За скоєне правопорушнику загрожує до десяти років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 12 липня поточного року у Голосіївському районі Києва на Столичному шосе сталася смертельна автопригода за участі авто «Мерседес» і «Хюндай». Тоді на місці події працювали лікарі, рятувальники, патрульні та слідчо-оперативна група з розслідування ДТП столичної поліції.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович, правоохоронці зібрали достатньо доказів відносно правопорушника та завершили досудове розслідування:

«Ми встановили, що водій автомобіля «Мерседес» здійснив зіткнення із попутним авто. Потім виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «Хюндай». Внаслідок ДТП три пасажира «Хюндай» - 48-річний водій, 40-річна пасажирка та 3-річна дівчинка, загинули відразу».

 У кареті швидкої допомоги під час реанімаційних заходів помер хлопчик, 2010 року народження. Ще один пасажир цієї автівки – 14-річний підліток, отримав легкі тілесні ушкодження.

«На місці події ми затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також згідно із результатами проведених експертиз, встановлено, що зловмисник у момент скоєння ДТП перебував під дією алкоголю та наркотиків», - додав правоохоронець.

Під час досудового розслідування фігурант мав статус підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель осіб) Кримінального кодексу України, та перебував під вартою. Наразі поліцейські скерували обвинувальний акт до Голосіївського районного суду для розгляду провадження по суті та обрання покарання. За свої вчинки зловмиснику загрожує від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux