Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві слідчі повідомили про підозру посадовцю, який завдав державі збитків майже на 2,7 мільйона гривень
Опубліковано 13 липня 2021 року о 17:21

Керівник без проведення процедури закупівель надав перевагу приватному підприємству у наданні послуг поставки, заміни та ремонту деталей рейкового автобусу по завищеній вартості. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неправомірну діяльність 42-річного харків’янина припинили слідчі Деснянського управління поліції за оперативного супроводу співробітників Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури міста Києва. Правоохоронці у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, провели необхідні слідчі дії, які підтвердили факт незаконного заволодіння бюджетними коштами.

Зі слів начальника слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслава Сєрєбряка, провівши товарознавчу та судово-економічну експертизи, поліцейські встановили, що правопорушник з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, будучи службовою особою, заволодів бюджетними коштами у розмірі 2 751 000 гривень:

«Ми встановили, що у 2019 році посадовець уклав договори без проведення процедури закупівель з одним із приватних підприємств для надання послуг поставки, заміни та ремонту деталей рейкового автобусу. Державне підприємство перерахувало на рахунок приватного підприємства гроші за деталі та послуги за ціною, яка є вищою за ринкову».

За процесуального керівництва місцевої окружної прокуратури слідчі Деснянського управління поліції повідомили правопорушнику про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux