Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці затримали іноземця, який збував підроблені банкноти національної та іноземної валюти
Опубліковано 01 червня 2021 року о 13:12

Під час обшуків слідчі вилучили докази злочинної діяльності чоловіка, а саме фальшиві купюри різного номіналу. Відтепер йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

У ході відпрацювання оперативної інформації працівники Святошинського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури викрили іноземця, який обґрунтовано підозрюється у збуті підроблених грошей в іноземній та національній валюті.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, аби задокументувати злочин, правоохоронці провели оперативну закупку та  придбали у правопорушника 200 фальшивих доларів США:

«Ми викрили зловмисника при спробі збуту підроблених грошей, а саме  20 тисяч гривень. Речові докази вилучили, а громадянина іншої держави, 1995 року народження, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також ми з’ясували, що готові фальшивки ділок збував за 30% від номінальної вартості своїм постійним клієнтам».

У помешканні затриманого працівники правоохоронних органів провели обшук, у ході якого виявили та вилучили кліше та копіювальну техніку, грошові банкноти з ознаками підроблення, а також інші речові докази, які вказують на причетність фігуранта до протиправної діяльності.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

«Наразі фігуранту повідомлено про підозру у збуті підроблених грошей на території Києва. Найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід. На даний час столичні поліцейські встановлюють усіх учасників злочинного бізнесу. Слідчі дії тривають», - додав полковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux