Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві правоохоронці задокументували факт розтрати грошових коштів, виділених на реконструкцію школи
Опубліковано 19 серпня 2021 року о 10:46

Директори комунального підприємства і підрядної організації та інженер технічного нагляду підробили службову документацію та привласнили майже 5 мільйонів гривень із місцевого бюджету. Слідчі повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину, за який їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Слідчі Солом’янського управління поліції за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури та оперативного супроводження управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у місті Києві задокументували факт розтрати коштів із місцевого бюджету, виділені на проведення реконструкції середньої загальноосвітньої школи.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення реконструкції навчального закладу, відповідно до яких вартість робіт становила близько 230 мільйонів гривень.  По завершенню будівельних робіт на об’єкті було прийнято та засвідчено відповідність актів приймання виконання роботи та в подальшому комунальним підприємством виплачені кошти підрядній організації.

Перевіривши відповідність одного акту до вказаного у договорі розрахунку, з’ясувалось, що директори комунального підприємства разом і підрядної організації підробили службову документацію та вказали в актах інформацію із завищенням обсягів та вартості виконаних робіт, залучивши для цього інженера технічного нагляду. У результаті правопорушники привласнили майже 5 мільйонів гривень, виділених із місцевого бюджету.

Слідчий Солом’янського управління поліції за погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва трьом місцевим мешканцям, 1957, 1977, 1982 років народження, повідомив про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux