Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські затримали іноземця зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою
Опубліковано 02 вересня 2019 року о 13:58

Зловмисник зберігав у рюкзаку предмети, схожі на пістолет, набої та вибухові пристрої. Побачивши патрульних, він намагався втекти, однак марно: поліцейські затримали його та вилучили заборонені речі.

Автомобіль, в якому знаходився фігурант, зупинили патрульні поліцейські. Під час перевірки документів один із пасажирів авто різко відчинив двері і побіг. Патрульні кинулися за ним, а водій в цей час втік на автівці з місця пригоди. Правоохоронці наздогнали підозрілого чоловіка, паралельно передаючи на поліцейську спецлінію інформацію про машину втікача. У дію відразу ввели план «Перехоплення» та зорієнтували усі наряди на розшук авто.  

У рюкзаку затриманого чоловіка під час поверхневого огляду патрульні виявили предмети, схожі на зброю, боєприпаси та вибухівку. Як розповів заступник начальника Деснянського управління поліції Станіслав Сєрєбряк, на місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехніки:

«У фігуранта вилучили предмети, ззовні схожі на: пістолет з 18 набоями до нього, два саморобних вибухових пристрої із запалами, сховані у шкарпетках, балаклаву та мобільний телефон. Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що це – 24-річний громадянин іншої держави».

Вилучені речові докази направили на експертизу. Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Затриманому вже повідомили про підозру у скоєнні даного злочину - йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Автомобіль, котрий втік з місця події, поліцейські зупинили у Броварах. Під час огляду авто та водія жодних заборонених предметів не виявлено.

«Наразі тривають слідчі дії. Поліцейські встановлюють походження заборонених предметів, мету, з якою їх зберігав фігурант, та інших осіб, причетних до скоєння давного правопорушення», - додав Станіслав Сєрєбряк.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux