Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські попередили спробу рейдерського захоплення готельного комплексу
Опубліковано 23 травня 2019 року о 13:08

До управління поліції доставили 10 учасників події, сімох із них – затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Двоє співробітників готелю отримали тілесні ушкодження. Слідчі кваліфікують подію як хуліганство.

Вчора на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що група невідомих у балаклавах та шоломах увірвалася на територію готелю на вулиці Стеценка.

«Встановлено, що зловмисників було близько 40 осіб, вони  перешкоджали нормальній роботі комплексу, обмежили вхід та вихід, нанесли тілесні ушкодження двом працівникам охорони і пошкодили майно. А коли на місце події прибули правоохоронці, частина із них втекла, однак десятьох доставили до управління поліції для надання пояснень», - розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Правоохоронці провели огляд місця події, вилучили речові докази, у тому числі записи з камер відеонагляду, які правопорушники намагалися пошкодити, аби приховати докази протиправної поведінки.

За словами правоохоронця, усі доставлені – представники приватної охоронної фірми, раніше судимі за вчинення різних злочинів. Під час спілкування зі слідчими більшість із них  відмовилися надавати пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Разом із тим попередньо відомо, що вони прибули до готельного комплексу разом із нібито новим власником приміщення. Ця інформація перевіряється.

«Хочемо наголосити: якщо є будь-який спір щодо права власності на будівлю, його необхідно вирішувати виключно у правовому полі, а не варварськими методами з побиттям працівників і пошкодженням майна. Усі такі спроби рейдерського захоплення будуть жорстко припинятися», - наголосив Владислав Іщенко.

Слідчі кваліфікують подію як хуліганство, кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України. У рамках розслідування будуть проведені всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин вчинення правопорушення і визначення ролі кожного затриманого під час вчинення правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux