Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали киянина за незаконне утримання та зґвалтування 25-річної жінки
Опубліковано 20 січня 2022 року о 09:00

Зловмисник познайомився із потерпілою у магазині. Згодом заманив нову знайому до своєї квартири та протягом двох днів вчиняв відносно неї сексуальне насильство. Тепер правопорушнику загрожує до десяти років в’язниці.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від чоловіка про те, що його цивільна дружина пішла з дому і тривалий час не виходить на зв'язок та він не знає, де її шукати. Вже наступного дня заявник повідомив, що співмешканка повернулася і розповіла, що у квартирі, яка розташована у будинку на Харківському шосе, її насильно утримував та ґвалтував невідомий чоловік.

Як розповів начальник відділення слідчого відділу Дарницького управління поліції Сергій Божок, поліцейські поспілкувалися із потерпілою та негайно розпочали пошуки зловмисника:

«25-річна киянка розповіла, що познайомилася із невідомим чоловіком випадково у магазині. Жінка запитала в нього, де поблизу є вбиральня і чоловік запропонував скористатися вбиральнею у його квартирі, яка знаходиться поруч. Після того, як вони опинилися в оселі, чоловік зачинив двері та сховав ключі. Далі зловмисник декілька разів вдарив потерпілу по голові та, зв’язавши руки, вчинив відносно неї сексуальне насильство. Два дні кривдник тримав жінку у помешканні. Після цього фігурант відпустив потерпілу. Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, ми затримали чоловіка за місцем проживання у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Правоохоронці з’ясували, що уродженець Черкаської області, 1959 року народження, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину, але вийшов з-під варти під заставу.

«За погодженням із Дарницькою окружною прокуратурою ми повідомили фігуранту про підозру за вчинення кримінальних злочинів, передбачених частиною другою статті 152 Кримінального кодексу України – зґвалтування, вчинене повторно та частиною першою статті 146 Кримінального кодексу України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Також слідчі підготували клопотання до суду щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до десяти років ув’язнення», - додав Сергій Божок.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux