Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські затримали киянина, який «замінував» школу та намагався підірвати будинок
Опубліковано 20 липня 2020 року о 11:09

Слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні двох злочинів та готують клопотання до суду для прийняття рішення щодо примусового лікування чоловіка.

На спецлінію 102 зателефонував невідомий із повідомленням про те, що він нібито заклав вибухівку у будівлі школи на вулиці Семашка. На адресу негайно виїхали слідчо-оперативна група, рятувальники, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, під час огляду приміщень та прилеглої до школи території працівники поліції жодних підозрілих предметів чи речовин не виявили:

«Після опитування свідків та очевидців події ми встановили особу абонента, що зробив хибний виклик. Разом із цим, до нас надійшла інформація про те, що після цього дзвінка чоловік вдома відкрив газові конфорки та зачинив вікна, після чого пішов у невідомому напрямку. При цьому він попередив матір про намір підірвати будинок».

У будинку на вулиці Доброхотова, де проживає правопорушник, працівники ДСНС та газової служби відключили газ та спільно з поліцейськими провели евакуацію мешканців під’їзду. Оперативні працівник протягом кількох годин вели пошуки зловмисника, а коли розшукали, затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився місцевий мешканець, 1978 року народження, який, згідно з висновком лікарів-психіатрів, має проблеми з психічним здоров’ям.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності),  ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 194 (Незакінчений замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Слідчі повідомили затриманому про підозру та готують клопотання до суду для прийняття рішення щодо його примусового лікування.

«Хочу нагадати, що при запаху газу слід негайно перекрити вентилі на газовому приладді та крани подачі, відкрити вікна й двері та негайно зателефонувати в аварійну службу газу за номером 104 або надати інформацію у поліцію за номером 102», - наголосив Сергій Чернишев.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux