Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі столичної поліції повідомили чоловіку про підозру за смертельне побиття знайомого
Опубліковано 23 квітня 2021 року о 10:00

Під час розпивання алкоголю товариші посварилися, а далі один із них взяв палицю, побив потерпілого та втік. Столичні поліцейські встановили особу правопорушника й затримали його. Наразі він перебуває під вартою.

До столичної поліції на спецлінію 102 зателефонували перехожі та повідомили, що на вулиці Либідській знайшли чоловіка без ознак життя. На місце негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та територіального управлінь поліції.

За словами старшого слідчого Голосіївського управління поліції Володимира Темченка, правоохоронці невідкладно розпочали встановлювати обставини події:

«Потерпілого знайшли кияни, які неподалік грали на стадіоні у футбол. М’яч полетів у бік колектора, а заявник пішов його шукати й виявив чоловіка. У зв’язку з тим, що злочин стався на місці, де оселилися безхатченки, ми почали опитувати їх та шукати свідків. Один із місцевих розповів із ким конфліктував потерпілий, тож ми встановили ймовірного підозрюваного».

На місце події правоохоронці вилучили палицю, якою побили 34-річного безхатченка, одяг фігуранта, котрий він залишив після вчинення злочину, та пляшки від алкоголю.

«Затриманий повідомив нам, що взимку потерпілий зі своїм другом побили його, тому у нього була образа. Під час розпивання алкоголю, друзі по чарці згадали минулий конфлікт й почалася бійка. Зловмисник взяв палицю та почав бити товариша, після втік з місця».

Фігурант – це 28-річний уродженець Луганської області, раніше судимий за майнові крадіжки. У столиці він не мав постійного місця проживання та оселився біля колектора на вулиці Либідській. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала через травми голови.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Наразі затриманий перебуває під вартою, за скоєне йому загрожує від семи до десяти років тюремного ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux