Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пропагував у мережі Інтернет підтримку збройної агресії росії: столичні правоохоронці викрили колаборанта
Опубліковано 19 травня 2022 року о 13:40

Фігурант розміщував публікації з відповідними закликами у соціальних мережах. У ході обшуку за місцем мешкання зловмисника поліцейські вилучили комп’ютерне обладнання та мобільні телефони, на яких містилась інформація про злочину діяльність. Тепер чоловіку загрожує від десяти до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

Співробітники слідчого управління за оперативного супроводження працівників Головного управління "І" Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили чоловіка, який займався колабораційною діяльністю. Правопорушником виявився 40-річний місцевий мешканець.

Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичної поліції Вадим Коломієць, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік пропагував у мережі Інтернет підтримку збройної агресії російської федерації:

«Відомо, що колаборант розміщував відповідні публікації на сторінці у соціальній мережі, а також розповсюджував проросійську пропаганду через один з месенджерів. Також там містилась інформація про публічні заклики до зміни меж території України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, у поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі та вислови, спрямовані на приниження національної честі та гідності українців».

На підставі ухвали слідчого судді правоохоронці провели санкціонований обшук у помешканні правопорушника. Вилучено комп’ютерне обладнання, з якого здійснювався вхід до соціальної мережі, мобільні телефони із флеш-картами пам’яті з інформацією та прив’язаними до смартфону телеграм-каналами.

Наразі слідчим управлінням столичної поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України. Також слідчі готують повідомлення фігуранту про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу. Чоловіку загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux