Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва затримали чоловіка за підозрою у зґвалтуванні та розбійному нападі на киянку
Опубліковано 08 вересня 2021 року о 09:35

Жінка познайомилась із чоловіком на сайті знайомств та домовилась з ним про зустріч. Опинившись наодинці, зловмисник під погрозою ножа зґвалтував потерпілу та відібрав особисті речі. Протягом доби оперативники розшукали кривдника, а слідчий розпочав досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України.

До чергової частини Солом’янського управління поліції звернулась 24–річна місцева мешканка та повідомила про те, що в її квартирі на вулиці Кавказькій її зґвалтував чоловік та відібрав особисті речі. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група та оперативники сектору розкриття злочинів проти життя та здоров’я для встановлення усіх обставин даного злочину.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Солом’янського управління поліції Іван Жук, поліцейські з’ясували, що напередодні потерпіла  познайомилась із чоловіком на сайті знайомств та домовилась із ним про особисту зустріч:

«Опинившись наодинці, зловмисник почав погрожувати заявниці ножем, затягнув її до квартири, де зв’язав та заклеїв рот клейкою стрічкою, аби вона не кликала на допомогу. Після цього правопорушник зґвалтував господарку помешкання, забрав у неї два мобільних телефони, гроші та інші особисті речі й втік».

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Солом’янського управління поліції з’ясували, що до скоєння даних правопорушень причетний раніше судимий мешканець столиці, 1982 року народження. Поліцейські встановили місцезнаходження нападника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою ми повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України – це розбійний напад, також вирішуємо питання щодо притягнення його до відповідальності за частиною першою статті 152 – це зґвалтування та обрання запобіжного заходу. За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна», - додав полковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux