Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
"Після оприлюднення відео проведення спецоперації у Хотянівці ні в кого не буде сумнівів у законності дій поліцейських, які застосували зброю на ураження", - Андрій Крищенко
Опубліковано 02 жовтня 2019 року о 16:23

Про це начальник столичної поліції повідомив під час брифінгу, який відбувся за участю керівника київського КОРДу.

Нагадаємо: двоє спецпризначенців отримали вогнепальні поранення, і зараз перебувають під наглядом лікарів. За фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко нагадав, що у селі Хотянівка Київської області проводилася спеціальна операція для затримання громадянина іншої держави, який десять днів тому на столичній Оболоні стріляв у спецпризначенців:

«Спецоперація була чітко спланована. Однак під час затримання чоловік відкрив вогонь і поранив двох спецпризначенців. Тож правоохоронцям нічого не залишилося, як ліквідувати його. Згодом при огляді місця події ми виявили три пістолети іноземного виробництва, один - із глушником, та магазини до них. Також  вилучили кілька паспортів різних держав на ім’я різних чоловіків, тож будемо призначати експертизу».

За словами начальника управління КОРД, перед початком операції спецпризначенці на поліцейському авто з відповідним маркуванням запропонували іноземцю здатися. Однак той почав хаотичну стрілянину у бік правоохоронців, внаслідок чого один із поліцейських отримав вогнепальне поранення плеча та передпліччя, інший – непроникаюче поранення грудної клітини. Нині їх здоров’ю нічого не загрожує.

«Першочергове завдання будь-якого поліцейського – затримання правопорушника, а не його знешкодження. Але з’явилася загроза здоров’ю та життю штурмової групи, тож групи прикриття застосували зброю на ураження стрільця», - зазначив командир КОРДу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає довічне позбавлення волі.

«Крім того, Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом умисного вбивства, аби перевірити правомірність дій поліцейських. Я ж у свою чергу призначив службове розслідування, тож усі матеріали, у тому числі відео проведення операції будуть передані у ДБР», - повідомив Андрій Крищенко.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux