Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Незаконно переправляли чоловіків призовного віку через державний кордон: поліція Києва затримала п’ятьох осіб
Опубліковано 07 червня 2022 року о 09:30

Фігуранти виготовляли фейкові довідки про непридатність до військової служби та допомагали виїхати чоловікам за кордон. Затриманим загрожує до дев’яти років тюремного ув’язнення.

Під час реалізації оперативної інформації слідчі поліції Києва спільно із працівниками Служби безпеки України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримали групу осіб, яка реалізувала протиправний механізм незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку. За даним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Як розповів старший слідчий столичного главку Артур Мішкін, поліцейські провели оперативну закупку та задокументували факт отримання організаторами 7 000 доларів США за вказані послуги:

«Ми з’ясували, що серед порушників троє організаторів та двоє виконавців. Зловмисники отримували гроші за виготовлення фейкових довідок про непридатність до військової служби чоловіків для подальшого виїзду за кордон. Окрім цього, нами зафіксований факт отримання ними 7 тисяч євро за організацію незаконного пішого перетину державного кордону. Відомо, що порушникам допомагали іноземці, котрі чекали втікачів на території іноземної держави. Зловмисників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились раніше не судимі громадяни України, 1970, 1972, 1984, 1982 та 1996 років народження».

В автомобілях та за місцями мешкання затриманих слідчі провели невідкладні обшуки, у ході яких виявили та вилучили гроші і готові до реалізації бланки підроблених довідок.

Слідчі поліції Києва за процесуального погодження Київської міської прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою. Санкція статті передбачає позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав всім фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux