Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нелегально переправляв військовозобов’язаних за кордон: поліція Києва затримала 50-річного зловмисника (ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 23 червня 2022 року о 09:40

Поліцейські викрили співвласника волонтерської організації під час отримання грошової винагороди за переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Йому повідомлено про підозру та за свої дії киянину загрожує до дев'яти років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Правоохоронці Голосіївського управління поліції спільно зі співробітниками управління міграційної поліції у місті Києві за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури викрили співвласника волонтерської організації, котрий обіцяв військовозобов’язаним чоловікам за грошову винагороду переправити їх з України на територію іноземних держав. За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Очільник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян повідомив, що 50-річний киянин пропонував потенційним клієнтам «вирішити» питання виїзду за кордон шляхом виготовлення та використання підроблених документів:

«Бажаючим скористатись послугами зловмисника, чоловік надавав два способи незаконного перетину кордону: виготовлення військового квитка щодо непридатності до служби або оформлення осіб до волонтерської організації, у якій він є співвласником. Свої послуги фігурант оцінював від 10 000 до 15 000 тисяч доларів США залежно від вибору незаконних пропозицій. За попередньою домовленістю порушник отримував завдаток, а при наступній зустрічі – повну оплату за втечу. Вчора, 22 червня, ми  затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання частини грошей у сумі 5 100 доларів США за незаконну операцію. Також проведено санкціонований обшук у квартирі та авто псевдоволонтера, звідки вилучено у якості речових доказів гроші та ноутбук».

Слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру та наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Санкція інкримінованої статті передбачає до дев'яти років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Також ми встановлюємо інших осіб причетних до кримінального правопорушення», - додав підполковник поліції.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Романюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux