Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Оболоні столичні правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував їм гранатою
Опубліковано 26 квітня 2022 року о 17:07

Під час невідкладного обшуку поліцейські вилучили у фігуранта 2 гранати, вогнепальну зброю, карабіни та близько 1000 патронів. За свої дії порушнику загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від жінки про те, що її співмешканець стріляє з пістолета у під’їзді будинку на вулиці Озерній. Для встановлення всіх обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група.

Як зазначив начальник Оболонського управління поліції Віктор Михайленко, по прибуттю за вказаною адресою правоохоронці встановили, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння:

«Ми з’ясували, що правопорушник проживає із заявницею та зловживає спиртними напоями. Під час спілкування з працівниками поліції чоловік зненацька дістав із кишені гранату та погрожував скоїти вибух. Наші співробітники швидко зреагували та встигли цьому завадити. У подальшому правоохоронці провели невідкладний обшук у помешканні та автомобілі фігуранта й виявили ще одну гранату, вогнепальну зброю, рушницю, карабіни та близько тисячі патронів. Вилучені предмети направлені на проведення відповідного експертного дослідження».

Поліцейські затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили його до Оболонського управління поліції. Наразі раніше не судимий місцевий мешканець, 1988 року народження, перебуває у ізоляторі тимчасового тримання.

Розпочато досудове розслідування. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.15, ч. 1 ст. 348 Кримінального кодексу України, - посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця та за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За скоєне йому загрожує від трьох до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув'язнення.  

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Тимощук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux