Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці затримали іноземця за вимагання у підприємця 1 000 000 доларів США неіснуючого боргу
Опубліковано 24 січня 2022 року о 10:00

Аби змусити потерпілого сплатити гроші, зловмисники застосовували до нього фізичне та психологічне насильство. Одного зі спільників поліцейські затримали під час передачі частини грошей. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи спрямовані на затримання інших осіб, причетних до злочину, їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Слідчі Печерського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури задокументували факт вимагання від підприємця неіснуючого боргу, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник разом зі спільниками перебуваючи на території України вимагав від підприємця 1 000 000 доларів США в якості сплати неіснуючого боргу.

Аби змусити потерпілого надати вказану суму, ділки упродовж тривалого часу здійснювали на підприємця психологічний тиск - погрожували побиттям йому та членам його сім’ї. Далі для реалізації злочинного умислу фігурант призначив потерпілому зустріч у одному із ресторанів на бульварі Лесі Українки, де висунув йому вимогу негайно передати гроші, при цьому застосував фізичне насильство.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» відразу після того, як потерпілий передав останньому частину грошей у розмірі 70 тисяч доларів США. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився громадянин іншої держави, 1982 року народження. На даний час зусилля поліцейських спрямовані на розшук та затримання спільників фігуранта.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України – вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження. За погодженням із окружною прокуратурою затриманому оголошено про підозру у скоєнні цього злочину. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux