Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці затримали адвоката, котрий вимагав у жінки неправомірну вигоду за вплив на патрульних поліцейських
Опубліковано 10 червня 2022 року о 09:30

За 77 000 гривень правозахисник обіцяв, що чоловіка клієнтки не притягнуть до адміністративної відповідальності. Відтепер йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

До поліції Києва надійшла інформація щодо факту прийняття неправомірної вигоди столичним адвокатом. У ході відпрацювання повідомлення слідчі Голосіївського управління поліції Києва спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань у місті Києві та за процесуального керівництва окружної прокуратури задокументували протиправні дії правозахисника.

Поліцейські встановили, що напередодні інциденту співробітники патрульної поліції склали відносно громадянина адміністративний протокол за керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Після чого дружина керманича звернулась до адвоката за юридичною консультацією по справі.

Як розповів очільник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян, правоохоронці викрили уродженця Донеччини, 1983 року народження, під час отримання частини грошей:

«З метою впливу на патрульних поліцейських та не направлення до суду адміністративного протоколу, адвокат вимагав у жінки 77 тисяч гривень. Ми викрили чоловіка під час отримання ним «авансу» за послугу у сумі 32 000 гривень. Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З офісу адвоката ми вилучили отримані ним гроші».

Слідчі за процесуального погодження Голосіївської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Також правоохоронці підготували клопотання до суду щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Фігуранту загрожує до восьми років ув‘язнення із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Романюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux