Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці встановлюють причини конфлікту та поранення хлопця на Печерську (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 06 вересня 2018 року о 14:45

П’ятьох осіб доставили до управління поліції для надання пояснень. За фактом події розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

До чергової частини Печерського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Хрещатик відбувається бійка. На місце події негайно виїхали екіпажі патрульних, слідчо-оперативна група територіального управління поліції та медики.

Правоохоронці встановили, що між двома компаніями молодиків виникла бійка, у результаті якої одного з учасників тричі вдарили ножем і забрали мобільний телефон. 22-річного хлопця госпіталізували із пораненнями у груди.

На момент приїзду поліцейських учасники конфлікту втекли. Під час огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили два ножі та мобільний, схожий  на телефон потерпілого. За показами та прикметами свідків правоохоронці затримали п’ятьох осіб і доставили їх до Печерського управління поліції. Усі вони – неповнолітні.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження. Із доставленими працюють слідчі, встановлюється роль кожного із них, а відтак за погодженням із процесуальним керівником буде вирішене питання щодо оголошення підозри у вчиненні злочину.

Окрім того, після спілкування із потерпілим буде надана додаткова кваліфікація щодо зникнення його мобільного телефону, а після проведення судово-медичної експертизи – щодо ступеню тяжкості нанесених тілесних ушкоджень.

ОНОВЛЕНО

Під час перевірки, зокрема з показів свідків, встановлено, що конфлікт виник через зовнішність хлопця, при цьому правопорушники акцентували на нетрадиційній орієнтації  потерпілого та його друзів. Спочатку вони просто ображали їх, а потім почалася бійка, під час якої хлопець отримав ножові поранення.

За фактом події розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Після інформації лікарів про стан здоров’я потерпілого також буде розпочате кримінальне провадження за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux