Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські правоохоронці викрили чоловіка за підроблення довідок про ПЛР-тести українських та закордонних лабораторій
Опубліковано 10 вересня 2021 року о 14:00

Чоловік організував злочинну схему продажу підроблених довідок про негативний результат тестування на COVID-19 та медичних карток про вакцинування. У результаті обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, документи, зброю та набої.

Слідчі Дніпровського управління поліції спільно з оперативниками Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури викрили чоловіка, який підробляв довідки про негативний тест на COVID-19 та медичні картки про вакцинування. Правопорушником виявився киянин, 1973 року народження.

Як розповів слідчий Дніпровського управління поліції Богдан Бойчун, фігурант налагодив схему підроблення та видачі результатів ПЛР-тестів з негативним результатом на COVID-19:

«Довідки видавалися нібито українськими та закордонними лабораторіями. Потім ці документи передавалися клієнтам туристичних фірм для виїзду за кордон. Також правопорушник продавав несправжні медичні картки для проведення вакцинації. Вартість довідок становила від 450 до 850 гривень. При цьому тестування не проводилося».

У ході проведення обшуків за місцем проживання правопорушника поліцейські вилучили довідки ПЛР-тестів, комп’ютерну техніку, готові бланки довідок та медичних карток, 16 банківських карт, які використовувались у незаконній діяльності, а також предмет, схожий на газовий пістолет та набої до нього. Речові докази направлено на проведення відповідних експертиз.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, це - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури правоохоронці готують фігуранту повідомлення про підозру та у подальшому клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.

«Наразі тривають слідчі дії на встановлення всіх осіб, які скористалися послугами та використали підроблені документи», - зазначив поліцейський.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux