Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Київські поліцейські визволили з трудового рабства 120 осіб», - Іван Вигівський
Опубліковано 09 вересня 2021 року о 14:00

У ході масштабної спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка організувала на Дніпропетровщині незаконну схему торгівлі людьми з метою трудової експлуатації. За результатами проведення 18 обшуків у помешканнях та в автомобілях фігурантів вилучено речові докази їх злочинної діяльності. За скоєне правопорушникам загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

Під час розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, співробітники управління міграційної поліції столичного главку спільно зі слідчими Дарницького управління поліції, спецпризначенцями полку №1 та за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури викрили та затримали осіб, які організували на території міста Києва та Дніпропетровської області торгівлю людьми.

Начальник поліції Києва Іван Вигівський розповів, що фігуранти пропонували громадянам нібито офіційне працевлаштування на агропромисловому підприємстві у Дніпропетровській області:

«Потерпілих підшукували на залізничних вокзалах міст Києва, Дніпра та Одеси. Потенційним співробітникам «роботодавці» обіцяли забезпечення житлом, харчування та заробітну плату від 3000 до 4000 тисяч гривень на місяць. Завербованих на роботу осіб правопорушники доставляли на мікроавтобусах та розселяли у напівзруйнованих будинках, де були відсутні належні умови для проживання. Робочих змушували працювати від 12 до 16 годин у виробничо-складських приміщеннях та на полях у сезон збору урожаю. Харчування громадяни отримували із зіпсованих продуктів, а обіцяні гроші їм взагалі не виплачувались».

У випадку спроби потерпілих самовільно покинути території підприємства, зловмисники погрожували їм застосуванням фізичної сили.

«Ми провели 18 обшуків за адресами проживання та в автомобілях фігурантів, під час яких вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, паспорти та чернетки. Із трудового «рабства» поліцейські визволили 120 осіб. Зловмисників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального України. Це - четверо чоловіків та жінка, уродженці Дніпропетровщини, 1975, 1988, 1986, 1992 та 1961 років народження. За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури порушникам оголошено про підозру та до суду скеровано клопотання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої». – додав генерал поліції.

Завдяки злагодженій співпраці управління міграційної поліції столичного главку, Департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби України та  Міжнародної громадської організації з надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми, потерпілі поміщені до притулку, де наразі їм надається необхідна допомога.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux