Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські оперативники затримали двох чоловіків, які викрали жителя Троєщини, скоїли відносно нього розбій та вимагали гроші за звільнення
Опубліковано 12 листопада 2020 року о 10:07

Зловмисники утримували потерпілого в одному з гаражів і, отримавши від матері 40 тисяч гривень, згодом заручника відпустили. Правоохоронці затримали фігурантів та розпочали досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях. 

Подія сталася на вулиці Вікентія Беретті, що у  Деснянському районі столиці. До поліції зателефонувала киянка та повідомила, що невідомі чоловіки посадили її сина в автомобіль та відвезли в гараж, де били та вимагали гроші. Зі слів заявниці, за визволення родича вона передала зловмисникам 40 000 гривень, які з місця події втекли на автомобілі іноземної реєстрації. На розшук та затримання правопорушників орієнтували всі наряди правоохоронців, а для з’ясування усіх обставин на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Як повідомив начальник кримінальної поліції Деснянського УП ГУНП у м. Києві Андрій Табала, у результаті проведеного комплексу розшукових заходів оперативники затримали організатора цього кримінального правопорушення та його посібника. Ними виявилися 24–річний уродженець міста Херсон та раніше судимий за вимагання 31–річний уродженець Дніпропетровської області:

«Ми встановили, що зловмисники з 29–річним потерпілим домовилися про зустріч біля під’їзду його будинку. Там чоловіки насильно посадили потерпілого в автомобіль та повезли у напрямку Оболонського району. Киянина утримували в одному з гаражів, де погрожували йому ножем, били, відібрали телефон та зняли з банківської картки 1500 гривень. За звільнення заручника, зловмисники вимагали у його родичів 40 тисяч гривень. Отримавши гроші, чоловіка відпустили».

Фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі провели обшук в квартирі одного з правопорушників та вилучили звідти викрадений телефон та ніж. У дворі будинку правоохоронці виявили автівку, на якій пересувалися зловмисники. На час досудового розслідування транспортний засіб вилучений та в суді вирішується питання про накладення на нього арешту.

«Слідчі розпочали об’єднане кримінальне провадження за частиною другою статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною другою статті 187 (Розбій) та за частиною третьою статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Правопорушникам уже повідомлено про підозру за вчинення розбою та вимагання. Суд обрав їм запобіжні заходи: організатору – тримання під вартою, а його спільнику – цілодобовий домашній арешт. Наразі тривають усі необхідні слідчі дії, за результатами яких будуть встановлені обставини, мотиви та можливі інші співучасники злочину», - розповів підполковник поліції.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux