Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київська поліція продовжує контролювати дотримання карантинних обмежень громадянами та суб’єктами господарювання
Опубліковано 21 листопада 2020 року о 15:57

Поліцейські проводять профілактичну роботу з метою необхідності дотримання протиепідемічних заходів та роз’яснюють людям про нові санкції за порушення карантинних обмежень.

Відсьогодні в Україні запроваджено нові санкції за порушення карантину громадянами. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», стаття 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнена частиною другою. Відтак перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це - 170 – 255 гривень. Такі зміни в законодавстві дають право поліцейським на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів.

Співробітники поліції у складі мобільних груп, які здійснюють перевірку дотримання карантинних обмежень, у першу чергу націлені на проведення профілактичної роботи серед громадян з урахуванням змін до КУпАП. Поліцейські роз’яснюють нові вимоги законодавства та наголошують на необхідності не лише носіння засобів індивідуального захисту, але й правильного їх використання. Окрім цього, правоохоронці роздають громадянам захисні маски, хто їх не має. Такі перевірки проводяться в громадських спорудах та громадському транспорті. Лише у випадку, коли громадяни не реагуватимуть на зауваження поліцейських і відмовлятимуться від використання засобів захисту, правоохоронці у межах своєї компетенції та відповідно до службових повноважень притягуватимуть таких правопорушників до відповідальності.

Окрім цього, поліцейські стежать за дотриманням суб’єктами господарювання вимог «карантину вихідного дня», передбаченого рішенням Уряду.  Нагадуємо, що за порушення вимог карантинних обмежень на посадових осіб таких закладів передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Вкотре закликаємо громадян не порушувати встановлених протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватись соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку. 

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux