Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Києва нагородило волонтерів за допомогу українцям
Опубліковано 14 травня 2022 року о 10:50

Правоохоронці відзначили волонтерів, котрі цілодобово турбувались про  пасажирів Центрального залізничного вокзалу в очікуванні евакуаційних потягів. Окрім цього, цінний подарунок та грамоту отримав начальник залізничного вокзалу, який долучився до допомоги переселенцям.

Вчора, 13 травня, на Центральному залізничному вокзалі столиці керівники Головного управління Національної поліції у м. Києві та колеги з Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, управління поліції охорони у м. Києві, Національної академії внутрішніх справ зустрілись із волонтерами, котрі з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України допомагали людям, які вимушені були знаходитись у залах очікування пасажирів.

За ініціативи поліцейських Києва та сприяння начальника Центрального залізничного вокзалу у період з 6 березня по 29 квітня забезпечено функціонування пункту надання психологічної підтримки та допомоги людям.

Тож правоохоронці вирішили висловили вдячність волонтерам, котрі долучались до допомоги та нагородили їх подяками за свідому і відповідальну громадянську позицію та надану допомогу людям, особливо дітям – мешканцям міст Ірпінь, Буча, Гостомель, Чернігів.

Очільниця управління кадрового забезпечення столичного главку Вікторія Азарова звернулась до присутніх зі словами вдячності за взаємодію та підтримку українців:

«Вартові психологічного пункту намагались приділити увагу кожній людині, яка була спустошена через агресію з боку росії. За спостереженнями команди психологів, у період глобальної евакуації населення в різні куточки України та за кордон, залізничний вокзал став для людей своєрідним осередком порятунку. Щодня до нього прибувало тисячі українців, яких збройна агресія росії змусила покинути свої домівки та втікати, рятуючи власне життя. Окрім того, завдяки волонтерському руху, до якого також залучилась команда відомого шеф-кухара Євгена Клопотенка було роздано тисячі обідів, вода, медикаменти, засоби гігієни, одяг, солодощі та іграшки для малечі».

Оскільки переважна більшість пасажирів перебували у стані розпачу, гострого стресу, втрати надії, безвиході, команда психологів у своїй роботі застосовувала різні прийоми та методи роботи з пасажирами. Зокрема проводились бесіди, при яких використовувались методи активного слухання, арт-терапевтичні техніки – малювання та ліпка, з маленькими пасажирами застосовувались ігрові компоненти.

«Ми розуміємо, що наразі важко всім, але з вашою допомогою та великим бажанням робити добрі справи ми наближаємо день нашої Перемоги над російським окупантом. Керівництво поліції Києва вдячне вам за вашу працю та невпинне бажання зробити цей світ кращим. Зараз ми одна велика сім’я і я говорю не лише про правоохоронців, які надають підтримку громадянам, а звертаюсь зараз і до тих, хто за власним бажанням допомагав переселенцям. Ми від щирого серця дякуємо всім небайдужим до українського горя людям та сподіваємось на подальшу співпрацю з надання допомоги», - додала полковник поліції.

Цінним подарунком нагородили й начальника залізничного вокзалу столиці Петра Стецюка за співпрацю із поліцією Києва. Правоохоронці і в подальшому проводитимуть тісну взаємодію з волонтерами, аби піклуватись про українців. Разом – незламні!

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux