Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські оперативники затримали пару, яка в торговому центрі обікрала відвідувачів
Опубліковано 17 вересня 2019 року о 13:11

У першої потерпілої зловмисники поцупили з рюкзака гаманець із грошима та документами, а вже через кілька хвилин після цього епізоду витягнули із сумки іншої відвідувачки мобільний телефон. Правоохоронці затримали фігурантів з речовими доказами у приміщенні ТРЦ. Розпочато кримінальне провадження.

Співробітники карного розшуку, перебуваючи у приміщенні торгово-розважального центру в Дніпровському районі Києва, помітили двох підозрілих осіб - жінку та чоловіка. Коли оперативники спостерігали за їх діями, то побачили, як зловмисниця спритно витягнула речі з рюкзака відвідувачки та швидко передала їх своєму співучаснику. А потім за аналогічним сценарієм правопорушники з сумки іншої дівчини викрали мобільний телефон.

Слід зазначити, що потерпілі навіть не помітили, як злодії копирсалися у їхніх речах. Відтак про крадіжку свого майна дізналися від працівників оперативно-пошукового відділу карного розшуку столичного главку, котрі відразу затримали фігурантів.

Як встановили правоохоронці, правопорушниками виявилися кишенькові крадії з багатим кримінальним минулим. Підозрювана - 1977 року народження, має у своїй біографії тюремне ув'язнення за вчинення корисливих злочинів. У переважній більшості зловмисниця "працювала" у великих розважальних центрах, серед натовпу людей та вчиняла злочини не лише у столиці, а й на території інших областей.

Щодо її поплічника, то це - чоловік, 1973 року народження, котрий також потрапляв у поле зору правоохоронців за кишенькові крадіжки у пасажирів метро.

Обох підозрюваних із речовими доказами затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

У рамках об'єктивного розслідування кримінального провадження слідчі встановлюють остаточну кількість злочинних епізодів на рахунку зловмисників. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux