Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці оперативники затримали двох молодиків за пограбування киянина, а також замовника даного злочину
Опубліковано 02 квітня 2021 року о 11:20

Через бажання збагатитись 27-річний чоловік замовив двом неповнолітнім пограбування свого знайомого у його день народження, оскільки знав, що той матиме при собі гроші. Тепер за свої дії зловмисники відповідатимуть перед законом: їм загрожує до шести років позбавлення волі.

До чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від 36-річного місцевого мешканця про те, що у під’їзді будинку на вулиці Митрополита Липківського на виході з ліфту на нього напали двоє невідомих чоловіків та відібрали особисті речі. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група районного управління поліції для документування, патрульні поліцейські та лікарі.

Як розповів начальник кримінальної поліції Солом’янського управління поліції Ігор Леус, заявник зазначив, що незнайомці побили його, а також відібрали мобільний телефон та гроші, завдавши збитків на близько 50 тисяч гривень. У ході відпрацювання отриманої інформації співробітники карного розшуку переглянули відео з камер спостереження та встановили осіб, які ймовірно причетні до злочину:

«Ми встановили місцезнаходження трьох фігурантів, в тому числі й замовника даного злочину, та затримали їх для встановлення усіх обставин події. Двоє правопорушників - 16-річний та 17-річний мешканці Солом’янського району, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. Третій фігурант – уродженець Житомирської області 1993-го року народження, раніше судимий за крадіжку, який через бажання збагатитись вирішив замовити двом молодикам пограбування свого знайомого у його день народження».

Слідчим Солом’янського управління поліції трьом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, а також вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція даної статті передбачає до шести років позбавлення волі.

«Окрім цього, слідчі збирають доказову базу для притягнення 27-річного підозрюваного до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 304 Кримінального кодексу України, а саме -  втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність. За скоєння цього правопорушення чоловіку загрожує до семи років ув’язнення», - додав Ігор Леус.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux