Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві поліцейські затримали групу іноземців, які ошукували і грабували пенсіонерів
Опубліковано 08 листопада 2018 року о 13:05

Зловмисники діяли вчотирьох: приїздили у столицю на орендованих автомобілях, винаймали житло та підшуковували жертв. Дві жінки представлялися соціальними працівниками та під приводом грошової реформи міняли заощадження літніх людей на сувенірні гроші. Чоловіки виконували роль водіїв і охоронців.

До Дніпровського управління поліції надійшло кілька звернень від пенсіонерів про те, що їх пограбували дві жінки, які назвалися співробітницями соціальної служби.  

Начальник Головного управління поліції розповів: правоохоронці проаналізували кожний злочин та порівняли описи зовнішності зловмисниць, які надавали потерпілі. Стало зрозуміло, що до правопорушення причетні одні і ті ж особи, які діяли групою за відпрацьованим алгоритмом, а потім на якийсь час зникали з міста:

«Згодом ми отримали оперативну інформацію про те, що група знову з’явилася у Києві. Працівники карного розшуку затримали іноземців після скоєння чергового злочину. Вони намагалися втекти, однак на проспекті Лобановського їх наздогнали та доставили до управління поліції».

До складу групи входили четверо осіб: двоє жінок – 1963 та 1997 років народження, та двоє чоловіків – 1995 та 1997 років народження. Усі вони – мешканці сусідньої республіки.

«Шахраї діяли за чіткою схемою. Жінки спочатку дзвонили пенсіонерам на стаціонарні телефони та представлялися працівниками соціальної служби. Вони повідомляли людям похилого віку, що зараз триває грошова реформа і потрібно переписати номери купюр або замінити банкноти старого зразка, адже в користування вводяться нові гроші. А чоловіки у свою чергу підвозили жінок на автомобілі до місця злочину та спостерігали за ситуацією біля будинків», – повідомив Андрій Крищенко.

Після проведення першочергових слідчих дій іноземців затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку затриманих та автомобіля, на якому вони пересувалися, поліцейські вилучили гроші та сувенірні купюри, які вони залишали потерпілим.

«Вже встановлено, що зловмисники орендували автомобілі в Одесі та «гастролювали» по всій Україні, зокрема у Києві іноземці винаймали квартиру на місяць, деякий час «працювали», а потім покидали місто. На цей час перевіряємо причетність групи до скоєння аналогічних злочинів та розшукуємо потерпілих від їхніх дій», – додав Андрій Крищенко.

Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Усім чотирьом оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до тринадцяти років позбавлення волі.

Громадян, яких ошукали особи зображені на фото та відео, просимо звернутися до Дніпровського управління поліції за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, 2 або зателефонувати за номерами: 063-243-48-48 або 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux