Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці розпочала роботу «кризова кімната» для осіб, що постраждали від сімейного насилля
Опубліковано 26 травня 2020 року о 16:42

Приміщення створене для екстреного розміщення жертв домашнього насилля, якщо вони потребують негайної ізоляції від кривдника та отримання іншої допомоги від фахівців, у тому числі – поліції.

Під час нарад з питань реагування на факти домашнього насильства за участю представників профільних служб, столичні правоохоронці неодноразово виступали із пропозицією з вирішення питання щодо можливості надання тимчасового притулку особам, які постраждали у сімейних конфліктах. У результаті представники поліції Києва та Київської міської державної адміністрації розробили алгоритм дій, що передбачав створення «кризової кімнати».

 

Сьогодні відбулося урочисте відкриття такого спеціалізованого закладу у Подільському районі столиці. Заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда зазначила, що приміщення розраховано на вісім осіб, які можуть проживати упродовж 10 діб та перебуватимуть на повному соціальному забезпеченні:

«У період перебування у кімнаті кризового реагування мешканцям надається необхідна допомога профільними службами. Якщо за цей час не вдалося вирішити питання щодо повернення людини додому, то у подальшому розглядається питання щодо влаштування до притулку чи іншого спеціалізованого закладу».

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у м. Києві Ігор Бойко відзначив, що створення кімнати є важливим фактором для ефективної роботи працівника поліції у боротьбі зі сімейним насиллям:

«Своєчасне реагування на факти домашнього насильства та надання допомоги постраждалим – є одним із основних завдань поліцейської мобільної групи швидкого реагування. Особливо це стосується кризових моментів, коли людина потребує негайного втручання з боку правоохоронних органів. Саме тому створення таких кімнат надасть змогу убезпечити людину від можливих негативних наслідків насилля».

Нагадуємо громадянам, що при виявлені фактів домашнього насильства необхідно негайно звертатись на безкоштовну «гарячу» лінію за номером 15-00 або на спецлінію поліції 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux