Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Києва здійснила мрію 16-річного Андрія Ярового: хлопець провів день із правоохоронцями
Опубліковано 02 червня 2018 року о 09:30

Переможець конкурсу, який відбувся у рамках проекту «Моя кар’єра в Україні», десятикласник із Донеччини, зустрівся з представником омріяної професії – слідчим. Юнак провів день у Головному управлінні Національної поліції у м. Києві.

До столичної поліції звернулися представники Центру «Розвиток КСВ» та Career Hab із проханням посприяти в організації зустрічі переможця конкурсу «Моя майбутня професія: планування і розвиток» Андрія Ярового зі слідчим. У конкурсі взяли участь майже 1400 десятикласників із усієї України. Андрій написав есе, зробив презентацію про професію слідчого поліції і став кращим із найкращих. У рамках конкурсу переможці мали отримати можливість провести день із успішною людиною в обраній професії.

Реалізовувати мрію Андрія взялися помічник начальника поліції Києва Ольга Юськевич та заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві Едуард Соловйов.

«Щойно дізнався про бажання Андрія познайомитися із роботою слідчого поліції, відразу зібрав кращих співробітників слідчого управління – керівника нашого відділу та начальника підрозділу, який займається експертним документуванням при виїзді на місце скоєння злочину», - ввів у курс справи Едуард Соловйов.

Правоохоронці погодилися на зустріч - і Андрій Яровий разом із мамою Галиною Григорівною завітали до київської поліції.

Спочатку Ольга Юськевич познайомила юнака із підрозділом, з якого починається робота поліцейських: ситуаційним центром, черговою частиною та операторами служби «102». Ознайомившись, як надходять виклики, як на них реагують та опрацьовують, гості попрямували знайомитися безпосередньо із представниками омріяної професії – слідчими.

Світлана Нужна пропрацювала у органах внутрішніх справ 27 років. У минулому, поки навчалася на заочному відділенні профільного вишу, їй запропонували стати слідчим, підтримали  і допомогли у роботі. З тих пір минуло 20 років - і тепер вона займає посаду начальника відділу слідчого управління. Слідча одразу запевнила: не дивлячись на всі труднощі, ця робота затягує. І саме вона розповіла Андрієві про професію, особливості, важливі моменти. Познайомила із настільною книгою кожного слідчого – Кримінальним кодексом України – та з кримінальним провадженням. Не приховувала, що іноді не має вихідного, що буває складно, але навіть після десятків років вона із бажанням приходить на роботу, розслідує злочини, а відтак доводить вину злочинців. Поспілкувавшись зі Світланою Анатоліївною, 16-річний школяр зрозумів важливість цієї служби і цікаві сторони професії поліцейського слідчого.

Після Андрій познайомився зі ще одним важливим напрямком поліцейської діяльності - співробітниками, які займаються експертним документуванням на місці скоєння злочину, навіть спробував зібрати дактилоскопічні сліди.

Спочатку хлопець зізнався, що мав більше бажання займатися оперативною роботою, а не слідчою, оскільки вважав її менш цікавою, паперовою. Але після спілкування із працівниками слідчого управління думка школяра змінилася. Особливим аргументом для хлопця стали слова Єдуарда Соловйова про створення нового підрозділу детективів, який об’єднав у функції оперативників і слідчих.

Правоохоронці, які отримали впевнену відповідь Андрія, що він тепер ще більше хоче служити у поліції, готовий вчитися та багато працювати, щиро потішилися і на собі відчули, як важливо здійснювати мрії.

Галина Григорівна щиро подякувала правоохоронцям і запевнила, що її син ніколи не відступить від своєї цілі -  і реалізує мрію.

Що ж, успіху тобі, Андрію!

Відділ комунікації поліції Києва

Ірина Левченко

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux