Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліцейські Києва затримали чоловіка, який влаштував стрілянину та поранив військовослужбовця», - Андрій Крищенко
Опубліковано 21 травня 2021 року о 15:37

Між компанією чоловіків та перехожим виник конфлікт, у ході якого один із них дістав пістолет та кілька разів вистрілив в опонента. Правопорушника затримали на місці події, а потерпілого доставили до лікарні, де надали необхідну медичну допомогу. Розпочато кримінальне провадження.

Вчора близько 23-ої години до поліції надійшло повідомлення про те, що біля одного із столичних супермаркетів на вулиці Верховинній невідомий стріляв у людей та його затримали небайдужі громадяни. За вказаною адресою оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу територіального підрозділу, екіпажі патрульних поліцейських та карету швидкої медичної допомоги.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко розповів, що прибувши на місце події, правоохоронці встановили, що перехожий зробив зауваження компанії чоловіків, які розпивали алкоголь та голосно слухали музику:

«Між опонентами виник конфлікт, в ході якого правопорушник дістав пістолет та декілька разів вистрелив у бік хлопців. Внаслідок стрілянини постраждав один із відпочиваючих. З’ясувалось, що потерпілий – 25-річний військовослужбовець, якого з двома пораненнями ноги госпіталізували до медичного закладу. Наразі його життю нічого не загрожує. В ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що під час вчинення правопорушення чоловік перебував під дією спиртного. Прилад «Драгер» показав результат 0,5 проміле алкоголю».

Під час проведення огляду місця правоохоронці вилучили шість стріляних гільз. У зловмисника під час огляду вилучили два предмети, схожих на пістолети «Форт» для відстрілу гумових куль, один предмет, ззовні схожий на карабін, два ножі, а також набої різного калібру. Чоловіка, 1977 року народження, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також під час огляду помешкання затриманий добровільно видав ще три одиниці зброї та набої. На вилучені предмети зловмисник має відповідні дозволи.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі готують зловмиснику повідомлення про підозру, а також клопотання для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux