Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці затримали іноземця за погрозу гранатою колишній співмешканці
Опубліковано 23 серпня 2018 року о 16:09

Чоловік вимагав у жінки гроші та залякував її родину вбивством, навіть підкинув під двері квартири гранату. За вимагання та замах на умисне вбивство зловмиснику оголошено про підозру. Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Кілька днів тому до чергової частини поліції Голосіївського району від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що біля вхідних дверей квартири на вулиці Академіка Заболотного знаходиться предмет, схожий на гранату. На місце події прибули слідчо-оперативна група, кінологи та вибухотехніки.

Правоохоронці виявили знахідку, це виявилася граната Ф-1 із запобіжним кільцем до неї, яка була приведена у бойову готовність та лежала так, що вхідні двері, які відчинять, могли її зачепити. Фахівці вибухотехнічної служби вилучили боєприпас і направили на експертне дослідження.   

 

Як розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин, у квартирі мешкає матір із двома синами та донькою. Кілька років тому 31-річна донька жила зі співмешканцем, з яким згодом розійшлася. Нещодавно колишній чоловік почав вимагати у жінки гроші, які він нібито вклав у розвиток її бізнесу, і надсилав смс-повідомлення їй та її родині із погрозами. Киянка навіть перерахувала вимагачу деяку суму грошей. Але зловмиснику цього було недостатньо - і він продовжив залякування.

«До оперативно-розшукових заходів долучилися новостворений підрозділ детективів Голосіївського управління поліції, працівники карного розшуку столичного управління та прокуратури. За кілька днів чоловіка затримали.  Це – 44-річний громадянин іншої держави, який раніше не мав проблем із законом», - зазначив Олег Волошин.  

Слідчі Голосіївського управління поліції розслідують кримінальні провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2.    ст. 15, ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Фігуранту оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання іноземцю міри запобіжного заходу. Йому загрожує до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Максименко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux