Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчий поліції Києва Олексій Сєров: «Бути правоохоронцем у третьому поколінні – це не сімейна традиція, а усвідомлений вибір допомагати людям»
Опубліковано 25 квітня 2021 року о 12:15

За 7,5 років служби в Оболонському управлінні поліції 29-річний слідчий розкрив та направив до суду понад 200 кримінальних проваджень. Окрім того, правоохоронець захищав кордони країни на Сході та стояв на варті безпеки місцевих жителів.

Олексій Сєров двічі ніс службу на Донеччині: спочатку у зоні проведення антитерористичної операції – у 2015 році, а потім, у 2020 році - у зоні Операції Об’єднаних Сил. За це отримав від мера Києва Віталя Кличка особливу відзнаку – медаль за мужність, патріотизм та високу громадянську позицію.

«Бути правоохоронцем у третьому поколінні – це не просто сімейна традиція, а усвідомлений вибір допомагати людям. Змалку я бачив гідний приклад для наслідування – від дідуся, підполковника міліції, та мами, полковника міліції. Крім того, після закінчення Національної академії внутрішніх справ вони постійно допомагають і підтримують професіональними порадами та настановами», - каже  Олексій.

З 2013 року, коли прийшов на службу в Оболонське управління поліції,  правоохоронець займається розслідуванням злочинів загального кримінального спрямування. Серед них крадіжки, грабежі, угони, злочини, пов’язані з незаконним збутом наркотиків тощо. Загалом за цей час старший лейтенант поліції розкрив та направив до суду понад 200 кримінальних проваджень.

«Як будь-хто з моїх колег, ніколи не забуду своє перше розкриття – навіть прізвище та ім’я злочинця досі пам’ятаю. Він приїхав до столиці із Черкаської області та скоїв тридцять крадіжок із авто. Після завершення розслідування усіх епізодів та збору доказової бази через кілька місяців направив обвинувальний акт до суду, який й визначив крадію покарання», - згадує поліцейський.

Усміхнений та позитивний слідчий, не дивлячись на зайнятість по службі, завжди знаходить час на хобі. Це – гра у боулінг, якою він захопився 8 років тому. Зараз Олексій грає в аматорській Лізі боулінгу, а також є членом збірної команди – Спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО (СУВІ). Правоохоронець неодноразово брав участь у відповідних турнірах і змаганнях та має відзнаки за призові місця.

Відділ комунікації поліції Києва

Діана Шутько


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux