Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі столичної поліції повідомили про підозру уродженцю Хмельниччини за надання неправомірної вигоди поліцейському
Опубліковано 05 листопада 2020 року о 15:30

Чоловік мав на меті повернути вилучену автівку та запропонував за це слідчому 500 доларів США. Чоловіка затримано відразу після передачі частини обумовленої суми. За свої вчинки йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

До керівництва Голосіївського управління поліції звернувся старший слідчий який повідомив про те, що йому запропонували отримати неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США за повернення вилученого транспортного засобу.

За словами начальника Голосіївського управління поліції Владислава Іщенка, нещодавно у рамках кримінального провадження відносно особи, що вчинила майновий злочин, ми вилучили автомобіль, який фігурує у матеріалах досудового розслідування, але належить знайомому підозрюваного:

«Власник транспортного засобу виявив бажання повернути собі Мерседес та запропонував слідчому гроші. Поліцейський відразу повідомив про це безпосереднього начальника й ми розпочали за даною інформацією кримінальне провадження. Вчора, після передачі капітану поліції половини обумовленої суми у розмірі семи тисяч гривень, ми затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучили».

Це 40-річний уродженець Хмельниччини, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за майнові злочини. Під час проведення першочергових слідчих дій на місці події поліцейські виявили та вилучили у фігуранта ще сім тисяч гривень, які він хотів передати правоохоронцю після отримання автомобіля.

Наразі слідчі територіального управління поліції повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Готується клопотання до Голосіївського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux