Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Києва оголосили в розшук чоловіка, який наніс тілесні ушкодження народному депутату
Опубліковано 02 травня 2018 року о 15:11

Трьом іншим учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Сьогодні суд обиратиме їм міру запобіжного заходу.

Нагадаємо: на цей час інцидент з участю народного депутата правоохоронці розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

О 17:27 надійшов виклик на 102 про дорожній конфлікт, який закінчився бійкою. Вже о 17:29 оперативний черговий ввів у Києві план «перехоплення» для затримання автомобілів, наданих заявником.

«Практично через годину після події патрульні поліцейські виявили один із автомобілів, на якому рухалися зловмисники, та затримали трьох фігурантів. Усіх їх затримали в порядку статті 208 КПК України та оголосили про підозру у скоєнні групового хуліганства. Сьогодні суд обере їм міру запобіжного заходу», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Разом із тим керівник столичних поліцейських зазначив, що затриманні обмежуються спілкуванням із адвокатами та користуються своїм правом не надавати пояснення, посилаючись на норми статті 63 Конституції України.

Щодо четвертого активного учасника інциденту, то, за словами Андрія Крищенка, в ході розслідування правоохоронці встановили його особу. Це – Саітов Магомед Абубакарович, 1989 року народження.

«На цей час нам відомо, що через 20-25 хвилин після події він замовив квиток через Інтернет і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена. Однак йому уже заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України та оголошено в розшук. Окрім того, в суд направлено клопотання щодо його примусової доставки в суд для обрання міри запобіжного заходу», - зазначив Андрій Крищенко.

Правоохоронці також встановлюють п’ятого учасника інциденту, який перебував за кермом автомобіля «БМВ» для того, аби провести із ним першочергові слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux