Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські столиці взяли участь у науковій конференції щодо запобігання та протидії домашньому насильству
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 12:22

Захід відбувся на базі Національної академії внутрішніх справ за участю наукових співробітників та правоохоронців.

Учасники конференції обговорили не тільки теоретичні аспекти, а й основні практичні моменти, які на сьогоднішній день зустрічаються у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Також присутні наголосили на необхідності акумулювати зусилля щодо не тільки протидії, але й попередження ситуацій, пов’язаних із насильством.

З вітальним словом до присутніх та учасників конференції звернулась помічник ректора Національної академії внутрішніх справ з гендерних питань Валентина Лук’янець-Шахова та зазначила:

«У рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» акумулюються зусилля усієї міжнародної спільноти. Безумовно, ми постійно вивчаємо проблему домашнього насильства: починаючи від дослідження причини такого явища і до досягнення нульової терпимості суспільства до насильства. Дана зустріч для того, щоб ми могли обговорити проблеми, фактори та нові підходи у вирішенні цієї проблеми. Крім того, поділитись досвідом або запозичити досвід у зарубіжних країн».

На сьогодні серед проявів насильства є і словесні образи та погрози, тому необхідно постійно спілкуватись з населенням, повідомляти громадянам, куди звертатись за допомогою.

Як розповіла інспектор Шевченківського управління поліції Тетяна Наливка, останнім часом кількість звернень зі сторони постраждалих до поліції значно зросла:

«Це пояснюється рівнем довіри і постраждалі звертаються до нас, знаючи, що їм нададуть кваліфіковану допомогу. Не завжди потерпілі одразу наважуються розірвати коло насильства, яке вони переживають у своїй родині. Дуже часто замовчують насилля, оскільки бояться осуду рідних, близьких, друзів та колег. На сьогоднішній день відповідно до чинного законодавства,  в нас є можливості у повному обсязі надати допомогу та забезпечити їх юридичною та соціальною допомогою».

Крім того, під час зустрічі були озвучені питання щодо форм та проявів насилля та окремо особливості спілкування з дітьми, які постраждали від насильства.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux