Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіків, які застрелили пластичного хірурга у центрі Києва
Опубліковано 22 січня 2021 року о 10:31

Окрім умисного вбивства, підозрюваним інкримінують незаконне зберігання зброї та підробку документів. За скоєне їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що подія трапилась у лютому минулого року на вулиці Саксаганського у Шевченківському районі столиці. До чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий вистрелив у чоловіка та втік. На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, криміналістична лабораторія, кінологи та оперативні співробітники.

Як розповів заступник начальника слідчого управління – начальник відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи поліції Києва Юрій Гороховських, слідчі кваліфікували цю подію як умисне вбивство:

«Відразу на розшук та затримання ймовірного підозрюваного були орієнтовані усі поліцейські наряди. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку з’ясували, що чоловік діяв у змові з іншим фігурантом. Після скоєного спільники переховувались від правоохоронних органів, а один із них за допомогою підробленого паспорту намагався покинути територію України. Через два тижні разом із прикордонниками в аеропорту міста Одеса ми затримали правопорушника, який стріляв у лікаря, а його спільника – у місті Києві. Наразі затримані перебувають у слідчому ізоляторі».

У ході досудового розслідування слідчі також з’ясували, що правопорушники тривалий час стежили за потерпілим. Окрім того, вони  орендували транспортні засоби, аби пересуватись містом, та незаконно придбали вогнепальну зброю та декілька мобільних телефонів.

Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство),    ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, з обвинувальним актом до суду. Затриманим загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux