Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Подільського району затримали трьох зловмисників за пошкодження об'єкта культурної спадщини
Опубліковано 04 вересня 2019 року о 12:37

Молодики пофарбували у рожевий колір фонтан «Самсон». Фігурантів затримали, розпочате досудове розслідування.

«На Контрактовій площі у Подільському районі столиці невідомі особи розмальовують історичну пам’ятку архітектури», - таке повідомлення отримали поліцейські сьогодні, 4 вересня, близько першої години ночі. На місце відразу направили патрульні наряди та слідчо-оперативну групу Подільського управління поліції.

Прибувши на адресу, правоохоронці побачили невідомих осіб, котрі почали тікати. Одному із них втекти не вдалося – його затримали. При собі він мав ємність із речовиною, схожою на фарбу, та пензлики. Згодом юнак повідомив поліцейським імена своїх товаришів.

Слідчі кваліфікували дану подію як пошкодження об'єкта культурної спадщини, адже скульптура-фонтан «Самсон» офіційно внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення. Трьох зловмисників, віком від 21 до 27 років, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Під час проведення першочергових слідчих дій ми встановили, що до цього злочину фігуранти готувалися заздалегідь. У своїх переписках зловмисники обговорювали план дій, а також консультувалися зі знайомими, як можна уникнути покарання за скоєне. Один із варіантів – назвати свої дії встановленням «арт-об’єкта». Однак наголошую, що пофарбований ними фонтан є об’єктом культурної спадщини і без дозволу відповідних органів будь-які зміни зовнішнього вигляду скульптури заборонені і караються згідно із чинним законодавством», - підкреслив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux