Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Щодо інформації з приводу конфлікту навколо університету «Україна»
Опубліковано 08 серпня 2018 року о 12:33

Оскільки отримана від членів слідчо-оперативної групи інформація, яку ми вчора надали щодо цієї ситуації, була попередньою, після проведеної перевірки вносимо корективи і просимо журналістів врахувати їх під час підготовки своїх публікацій.

Вчора ввечері правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідомі у масках зайшли в корпус університету і заблокували його роботу. За викликом оперативний черговий направив патрульних поліцейських та слідчо-оперативну групу Святошинського управління поліції.

На місці події правоохоронці поспілкувалися із представниками обох сторін і попередньо встановили, що конфлікт виник через право власності на один із корпусів університету, тобто перебуває у цивільно-правовій площині.

Встановлено, що  у 2008 році університет отримав у банку кредитні кошти. При цьому для забезпечення погашення кредиту надав під заставу будівлю  ВНЗ «Україна» загальною площею 3495 кв.м на вулиці Львівській, 23.

Станом на 2017 рік навчальний заклад мав борг. 22.09.2017 року банк продав  ТОВ «Ф»вимоги за кредитом університету,а в жовтні  ТОВ «Ф» відступило частину прав вимог до  ТОВ «О»: тобто між вказаними компаніями був укладений договір відступлення прав за іпотечним договором на підставі статті 37 ЗУ «Про іпотеку».

Відтак, відповідно до Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, власником частини будівлі, яку до вчорашнього дня використовував університет, є із 21.11.2017 року ТОВ «О». Відповідні документи вчора надав адвокат власника, який прибув в університет разом із представниками охоронної фірми.

Відомо також, що між ТОВ та університетом тривають судові процеси, однак на цей час нема судових рішень, які б обмежували право власника (тобто ТОВ) на використання майна (будівлі університету).

Для встановлення всіх обставин події поліцейські зареєстрували матеріали у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Святошинського управління поліції, поспілкувалися із представниками обох сторін, а відтак після першочергової перевірки буде надана правова оцінка цій події.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux